oldtown1.jpgoldtown2.jpg

Consiliul Județean Bacău dorește să intre în posesia Casei Vasile Alecsandri

Casa Vasile Alecsandri din Bacău, construcție de la sfârșitul secolului XVIII, a fost inclusă în Lista Monumentelor Istorice în anul 1980, cu codul unic BC-III-m-A-00763. Monument de valoarea națională și universală (grupa A), casa Vasile Alecsandri este în proprietatea lui Mario Maggi din anul 2000. În 2015, proprietarul a dat în judecată Ministerul Culturii pentru a scoate casa din Lista Monumentelor Istorice.

Citeşte mai departe...

Conferinţă de presă - ICOMOS cere sistarea urgentă a distrugerii patrimoniului Bucureştiului

 Conferinta de presa: Miercuri, 5 februarie 2014, ora 12.00, Casa Mincu

 

Comitetul  International al Oraselor si Satelor Istorice (CIVVIH -ICOMOS) a adoptat rezolutia prin care solicita autoritatilor romane sa respecte legislatia internationala de protectie a patrimoniului si sa ia masuri urgente pentru conservarea patrimoniului bucurestean.

Rezolutia a fost adoptata la initiativa Asociatiei pentru Protectia si Documentarea Monumentelor si Patrimoniului din  Romania (Pro.Do.Mo), a Fundatiei Pro Patrimonio si a Asociatiei Salvati Bucurestiul si se bazeaza pe raportul “Patrimoniul Bucurestiului 2008-2012: Pericol de demolare” (Bucharest Heritage 2008-2012 - Demolition Hazard) elaborat de Asociatia Pro.Do.Mo.

 

Citeşte mai departe...

Nicuşor Dan şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei!

Subcategorii

  • Latest
    The latest news from the Joomla! Team
Joomla templates by a4joomla