oldtown1.jpgoldtown2.jpg

Consiliul Județean Bacău dorește să intre în posesia Casei Vasile Alecsandri

Casa Vasile Alecsandri din Bacău, construcție de la sfârșitul secolului XVIII, a fost inclusă în Lista Monumentelor Istorice în anul 1980, cu codul unic BC-III-m-A-00763. Monument de valoarea națională și universală (grupa A), casa Vasile Alecsandri este în proprietatea lui Mario Maggi din anul 2000. În 2015, proprietarul a dat în judecată Ministerul Culturii pentru a scoate casa din Lista Monumentelor Istorice.

asociatia-prodomo-casa-vasile-alecsandri-bacau-1

asociatia-prodomo-casa-vasile-alecsandri-bacau-2

 

În urma procesului care a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti (perioada octombrie – noiembrie), acţiunea a fost respinsă, iar Societatea Cultural-Știinţifică „Vasile Alecsandri" Bacău a fost admisă ca intervenient în apărarea Ministerului Culturii. Mario Maggi a declarat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, pentru prima oară după anul 2000, când a cumpărat imobilul, a îngrădit construcţia şi a aşezat pe ziduri bannere de avertizare asupra pericolului de accidente şi de atenţionare privind calitatea de proprietate privată a imobilului.

asociatia-prodomo-casa-vasile-alecsandri-bacau-5

asociatia-prodomo-casa-vasile-alecsandri-bacau-4

În aşteptarea stabilirii termenului de judecată de către Înalta Curte de Casație și Justiție, autorităţile locale, în special Consiliul Judeţean Bacău, caută soluţii de achiziţionare a Casei Vasile Alecsandri, care a rămas înscrisă în Lista monumentelor istorice din 2015.

asociatia-prodomo-casa-vasile-alecsandri-bacau-6

asociatia-prodomo-casa-vasile-alecsandri-bacau-7


Informații și fotografii primite de la conf. univ. Ioan Dănilă - Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău.

Presa online: http://www.historia.ro/exclusiv_web/actualitate/articol/casa-n-care-s-n-scut-vasile-alecsandri-os-ndit-pr-bu-ire-s-ar-mai

Joomla templates by a4joomla