Ion Filibiliu 9

Asociaţia pentru Protecţia şi Documentarea Monumentelor şi Patrimoniului din România (Pro.Do.Mo), Fundaţia Pro Patrimonio şi Filiala București a Ordinului Arhitecților din România au solicitat declanşarea procedurii de clasare în regim de urgenţă pentru imobilul din Strada Prof. Ion. Filibiliu Nr. 9 - București, Sector 3. Imobilul face parte din zona construită protejată nr. 38 – Labirint și este într-o continuă stare de degradare. Cererea a fost depusă la Ministerul Culturii pe data de 9 mai.

Citeşte mai departe...

„Legislaţie cu dedicaţie". Războiul politicienilor cu patrimoniul continuă.

 

Au vrut sa restringa lista monumentelor istorice - Daniel Barbu cind era Ministrul Culturii. Au incercat sa desfiinteze directiile judetene de cultura - Daniel Barbu. Cind nu au reusit sa le desfiinteze, au incercat sa le subordoneze baronilor locali - Liviu Dragnea si descentralizarea. Au modificat legea urbanismului si au readus urbanismul derogatoriu in zonele istorice - Liviu Dragnea si Ministerul Dezvoltarii. Au limitat dreptul cetatenilor de a se implica in dezvoltarea urbana - Liviu Dragnea si baronii locali. Iar acum, folosind o smecherie legislativa, un grup de parlamentari joaca alba-neagra cu legea constructiilor, lasand cea mai mare a patrimoniului arhitectural fara protectie.

Citeşte mai departe...

Va fi fost odată Mântuleasa

"Daca legea nu mai este in stare sa apere cetatea si pe locuitorii ei, cetatea va disparea. Si merita sa dispara."

În data de 6 mai 2015 Asociația ProDoMo a primit de la doamna arhitect Marina Echeriu un text. Doamna Echeriu locuiește pe strada Mântuleasa și se opune vehement proiectului de PUZ Mântuleasa 7-9.

Mai jos puteți citi scrisoarea trimisă de doamna Echeriu.

 

Citeşte mai departe...

Joomla templates by a4joomla