Bucureştiul, pe lista siturilor celor mai ameninţate de distrugere

Luni, 9 noiembrie, a avut loc Conferinţa de presă "World Monuments Fund nominalizează Bucureştiul printre siturile istorice cele mai ameninţate de distrugere din lume".
Această nominalizare demonstrează încă o dată valoarea patrimoniului Bucureştiului, World Monuments Fund alegând situri şi obiective de patrimoniu care au valoare urbanistică la nivel internaţional.

Un semnal de alarmă similar a fost tras de ICOMOS în 2014, însă de atunci „nu doar că nu s-a făcut nimic pentru ca patrimoniul Bucureştiului să supravieţuiască, dar toate deciziile la nivel guvernamental au fost în direcţia opusă”. Mai mult, „s-a modificat legea urbanismului astfel încât să se revină la urbanism derogatoriu în care un privat să poată modifica legea. Acesta se manifestă mai ales în zonele protejate şi astfel sunt posibile blocuri de sticlă de 10 etaje lângă case de secol XIX”, a declarat în cadrul conferinţei Roxana Wring, preşedintele Pro.Do.Mo. Împreună cu Pro Patrimonio, Pro.Do.Mo. a propus includerea Capitalei României pe lista World Monuments Fund.

La eveniment au fost alături de noi Nicușor Dan (Asociația Salvați Bucureștiul) şi Raluca Munteanu (Fundația Pro Patrimonio).
Puteți urmări înregistrarea conferinței aici: http://www.epochtimes-romania.com/news/mafia-imobiliara-mai-puternica-decat-autoritatile-statului-roman-bucurestiul-pe-lista-siturilor-celor-mai-amenintate-de-distrugere-video---240382

 

prodomo-patrimoniu-bucuresti-conferinta-wmf-1

 

prodomo-patrimoniu-bucuresti-conferinta-wmf-2

 

prodomo-patrimoniu-bucuresti-conferinta-wmf-3

 

prodomo-patrimoniu-bucuresti-conferinta-wmf-9

 

prodomo-patrimoniu-bucuresti-conferinta-wmf-12

 

prodomo-patrimoniu-bucuresti-conferinta-wmf-11

 

prodomo-patrimoniu-bucuresti-conferinta-wmf-10

Joomla templates by a4joomla